kastelen – landgoederen in Maastricht

Kasteel Bethlehem is een van oorsprong middeleeuws kasteel in het noordoosten van Maastricht. In het rijksmonument is het Teaching Hotel Château Bethlehem van de  Hotel Management School Maastricht gevestigd. Het kasteel ligt in een groene omgeving bij het voormalige dorp Limmel en is onderdeel van het buitengoed Geul en Maas.

Kasteel Jerusalem is een 16e-eeuws kasteelachtig landhuis in het noordoosten van de Nederlandse gemeente Maastricht. Het kasteeltje met koetshuis en tuinen is onderdeel van het Buitengoed Geul & Maas. Het ligt ten noorden van de dorpskern van Limmel, tussen kasteel Bethlehem en de voormalige penitentiaire inrichting Overmaze. In de omgeving stroomt de Kanjelbeek.

In het noorden van de wijk Nazareth begint de landgoederenzone. Op het landgoed Mariënwaard liggen het kasteelachtige landhuis La Grande Suisse en de villa La Petite Suisse (ook wel Villa Kanjel). Beide huizen behoorden toe aan Petrus Laurentius Regout en zijn nakomelingen. La Grande Suisse is oorspronkelijk 18e-eeuws, La Petite Suisse werd in 1880 gebouwd naar een ontwerp van de Akense architect Wilhelm Wickop.

Speak Your Mind

*